Dziecinnie prosty, a jakże zdrowy i efektowny deser. Tylko z czterech składników. Obecnie bardzo tęsknię za smakami i różnorodnością letnich owoców, dlatego o tej porze kupuję mrożone. Dla urozmaicenia proponuję odżywczy mus z jagód. Jagody zawierają sporo błonnika oraz antyoksydanty. Są bogate w witaminy: A, C, B, PP i sole mineralne: cynk, mangan, selen. Deser ma piękny kolor, puszystą konsystencję i smakuje wyśmienicie. Podaję z chrupiącą granolą i delikatnymi owocami liofilizowanymi.

Składniki na 2 porcje:
- 150 g serka wiejskiego
- 150 g jagód (o tej porze mrożonych)
- 1- 2 łyżki miodu ( u mnie malinowy)
- garść granoli (ulubionej)

Przygotowanie:
Rozmrożone jagody miksujemy z serkiem wiejskim na puszysty mus. Przekładamy do pucharków/słoiczków i posypujemy granolą.
