Orzeźwiająca sałatka z ogórkiem, arbuzem i fetą

Lato to dla mnie przede wszystkim eksperymentowanie z różnymi sałatkami. Dzisiaj moje odkrycie sprzed kilku lat: sałata, feta, ogórek i arbuz. Niezwykle orzeźwiająca i nawadniająca, a przy tym lekka. W wersji wegańskiej zamiast sera proponuję dodać czarne oliwki. Polecam na ciepłe dni.

s_8211

Składniki*:

  • sałata
  • ogórek
  • arbuz
  • ser feta
  • rzodkiewki
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • listki świeżej bazylii
  • czerwona cebula (opcjonalnie, jeśli lubicie)
  • czarne oliwki (opcjonalnie)

*nie podaję ilości składników, wszystko zależy od Waszych preferencji.

s_8219

Przygotowanie:

Sałatę i bazylię rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Ogórka, arbuza i fetę kroimy w kostkę, rzodkiewki w plasterki.  Wykładamy na sałatę. Posypujemy pieprzem i drobno posiekaną bazylią. Skrapiamy odrobiną oliwy.


Letnie ochłodzenie

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s