Zdrowy deser porzeczkowo-malinowy

Uwielbiam letnie owoce. Szczególnie porzeczki, borówki i maliny. Niezwykle bogate w witaminę C. Jem je na okrągło w różnych kombinacjach: od razu z krzaczka, w koktajlach, placuszkach, ciastach i różnego rodzaju deserach.

168

Składniki na 2 porcje:

  • garść czarnych porzeczek
  • garść malin
  • 1 dojrzały banan
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego lub w wersji wegańskiej: śmietanka roślinna, np. kokosowa
  • 1-2 łyżki miodu (opcjonalnie, jeśli wolicie  bardziej słodki)
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Wlewamy do szklanek lub słoików i posypujemy startą  czekoladą.

166

Na zdrowie:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s