Szybka sałatka sezonowa z roślin zebranych w ogrodzie. Dla mnie doskonałe połączenie zielonej sałaty z młodymi liśćmi botwinki, kremowym kozim serkiem, słodkimi malinami, kwaskowatymi czerwonymi porzeczkami i chrupiącą młodziutką marchewką. Całość skropiona oliwą wymieszaną z płynnym, naturalnym miodem.
Składniki:
- liście sałaty
- młode listki botwinki
- maliny (garść)
- porzeczki czerwone (garstka)
- kozi ser (kanapkowy lub typu feta)
- młoda marchewka (kilka sztuk)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka naturalnego płynnego miodu
- szczypta soli himalajskiej
- szczypta pieprzu świeżo mielonego
Przygotowanie:
Sałatę i botwinkę rwiemy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w talarki. Wszystkie składniki układamy w naczyniu, doprawiamy solą, pieprzem. Skrapiamy oliwą z oliwek wymieszaną z odrobiną miodu.
Smacznego:)